Discussion Forums

Can't upload sketch from Arduino IDE, can't connect either

#1

Hello,

I tried pretty much everything mentioned here, upgraded the firmware, different cables, installed all the drivers. I can’t upload the blink example sketch (for the Redbear), however, at some point I got the device recognised as unknown device. I’m on MacOs Mojave 10.14 and I had to downgrade the xcode to 10.1 to get the apps to work. I was able to connect to the wifi but not able to set up the credentials through the app. On the Arduino IDE I get:

avrdude: Version 6.0.1, compiled on Apr 14 2015 at 16:30:25
Copyright © 2000-2005 Brian Dean, http://www.bdmicro.com/
Copyright © 2007-2009 Joerg Wunsch

     System wide configuration file is "/Users/anonym/Library/Arduino15/packages/RedBear/hardware/STM32F2/0.3.3/avrdude_conf/avrdude.conf"
     User configuration file is "/Users/anonym/.avrduderc"
     User configuration file does not exist or is not a regular file, skipping

     Using Port                    : /dev/cu.usbmodem14101
     Using Programmer              : avr109
     Overriding Baud Rate          : 19200
     AVR Part                      : cortex-m3
     Chip Erase delay              : 9000 us
     PAGEL                         : PD7
     BS2                           : PA0
     RESET disposition             : dedicated
     RETRY pulse                   : SCK
     serial program mode           : yes
     parallel program mode         : yes
     Timeout                       : 200
     StabDelay                     : 100
     CmdexeDelay                   : 25
     SyncLoops                     : 32
     ByteDelay                     : 0
     PollIndex                     : 3
     PollValue                     : 0x53
     Memory Detail                 :

                              Block Poll               Page                       Polled
       Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack
       ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
       flash         65    10    64    0 yes    262144 4096     64  4500  4500 0x00 0x00
                              Block Poll               Page                       Polled
       Memory Type Mode Delay Size  Indx Paged  Size   Size #Pages MinW  MaxW   ReadBack
       ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- ---------
       signature      0     0     0    0 no          3    0      0     0     0 0x00 0x00

     Programmer Type : butterfly
     Description     : Atmel AppNote AVR109 Boot Loader

Connecting to programmer: .avrdude: Send: . [1b]
avrdude: Send: S [53]
avrdude: ser_recv(): programmer is not responding
avrdude: butterfly_recv(): programmer is not responding
Problem uploading to board. See http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload for suggestions.

Is anyone able to help me please?

Ports are recognised. I tried resetting to factory settings, nothing yet.